Izvirna blejska poslastica

Izvirna blejska kremšnita je že več kot pol stoletja simbol blejske kulinarike. Po tradicionalnem receptu jo skrbno pripravljamo v slaščičarski delavnici Conditus še danes.

 

Vedno slastna

Tradicionalni postopki in najboljše naravne sestavine dajejo rahlemu kremastemu posladku neminljivo čarobnost.


Poznavalski sladokusci bodo zlahka okusili, da so v Conditusu izdelane blejske kremšnite vedno slastne.

 

Blejska kremšnita pakiranje

Sestavine

pšenična moka tip 500 in 400, sladkor, sveža jajca, maslo, pasterizirano mleko, živalska in rastlinska sladka smetana, vaniljev sladkor.

Postopek izdelave

1. Najprej zamesimo dobro masleno testo, ki ga večkrat prepognemo in pustimo počivati do naslednjega jutra.
2. Skrbno ga spečemo in ohladimo.
3. Iz najboljših naravnih sestavin izdelamo fino jajčno kremo, ki jo med mešanjem pustimo vreti.
4. Še vroči jajčni kremi dodamo sneg trdo stepenih beljakov.
5. Rumeno maso nanesemo na pečeno ploščo.
6. Ko se krema popolnoma ohladi, nanjo nanesemo stepeno sladko smetano in jo prekrijemo še z drugo plastjo maslenega testa
7. Razkošno potresemo z mletim sladkorjem z dodatkom vanilje in ploščo razrežemo na 35 omamnih kremnih rezin, velikih približno 8 x 8 centimetrov.

Moj sladki svet

  blejska kremšnita  condi  condi
Conditus d.o.o.
Jermanka 14
4260 Bled
PE Hrušica
Hrušica 216
4276 Hrušica
T: 04 587 11 21
F: 04 587 12 88
E: info@conditus.si
© Conditus 2010. Vse pravice pridržane.